HOE HET iS ONTSTAAN....

Sinds mijn jeugd ben ik al gek van fietsen. Racefietsen in het bijzonder. Mijn vader reed wedstrijdjes en ik stond aan de kant te kijken in zijn wielerjack met veel te lange mouwen. Op 16-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste racefiets, een ‘BATAVUS course’. Hiermee reed ik mijn eerste wedstrijdjes. Ik begon bij de ‘trimmers’ en kon aardig wat prijzen rijden. Tijdens de laatst georganiseerde Tour du Flic in Terneuzen in 1984 won ik het criterium en werd 2e in het eindklassement bij de A-categorie.

In 1988 kreeg ik mijn KNWU Amateur licentie. Mijn allereerste klassieker was de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen. Helaas heb ik maar enkele seizoenen bij deze categorie kunnen rijden. Vanwege mijn baan was ik vaak van huis en miste ik de nodige trainingskilometers. Na enkele jaren lonkte de competitie weer en sloot ik mij aan bij regionale wielerorganisaties zowel in Nederland als in Belgie. Tot op de dag van vandaag met nog steeds heel veel plezier.  

Sleutelen…

Maar niet alleen het fietsen is een passie. Al vroeg begon ik met sleutelen aan mijn eigen fietsen. Ik was regelmatig te vinden bij een mechanieker in Belgie. Via de sponsor mochten we daar (tot op zekere hoogte) gratis herstellingen laten doen. Met passie keek ik naar de wijze waarop hij fietsen repareerde. Vele van zijn handelingen stond niet in de boeken maar was puur vanuit zijn ervaring. Enkele jaren terug heb ik een fietsenmakers certificaat in Nederland gehaald en begon ik met het inrichten van een fietsreparatieruimte. 

Sinds 1 juli 2018 is BICISTRADA officieel van start gegaan. De technische vooruitgang op het gebied van fietsen, systemen, onderdelen en onderhoud staat niet stil. Mijn doel is dan ook om mijn skills te blijven ontwikkelen. In september en oktober 2021 heb ik de mechaniekers opleidingen Level 2 en 3 afgerond aan het UCI World Cycling Centre in Aigle, Zwitserland.

Onze missie:

Het leveren van de juiste service en kwaliteit bij reparaties en opbouw op gebied van MTB en Race. Daarbij wordt de klant voorzien van de juiste adviezen en begeleiding bij aankoop dan wel reparatie.

BICISTRADA verzorgt overigens ook reparaties aan stadsfietsen.  

Patrick

Eigenaar

our story

Geschiedenis Bicistrada

1973

Mijn allereerste racefietsje.

Zie de foto hiernaast, samen met mijn vader.

1988

Mijn eerste KNWU Amateur licentie

Mijn allereerste klassieker was de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen. 

2018

BICISTRADA officieel van start!

Per 1 juli 2018 is BICISTRADA officieel van start gegaan.

2020

Een eigen website & webshop

Per 1 januari 2020 heeft BICISTRADA nu ook een eigen website en webshop. De webshop zal continu worden aangevuld met diverse artikelen. 

2021

UCI Mechanic Course

UCI mechaniekers opleiding level 2 en 3 met succes afgerond!

2022

Dealerschap PRORACE

Begin dit jaar is BICISTRADA gestart met het dealerschap van PRORACE racefietsen en MTB's. Zie ook de rubriek PRORACE op deze website  en de link naar de fabrikant: www.prorace.be

Add to cart